Založ si blog

Slovensko, môj milenec

Viem, že dnešným trendom je naše milé a krásne Slovensko očierňovať a poukazovať na malé chyby, za ktoré i tak nemôže. Veď môže za politikov a ekonomiku, ktorú sme si v podstate zvolili my?

Ale zabudnime na politiku a pozrime sa na našu krajinu bez civilizačných okuliarov.

  • Charizmatická krajina – Je známe , že Slovensku chýba už len more a bolo by priam dokonale. Ale i napriek tomu, že rozlohou pôsobí ako malé materinské znamienko na tele celého Sveta, je vzrušujúce žiť v zelenej krajine, ktoré svoje sfarbenie mení až štyrikrát do roka.
  • Kreatívna krajina  – Pre vrcholového skeptika je toto tvrdenie odvážne, a určite nájde kopec dôvodov, prečo to tak nie je. Ale pozrime sa okolo seba koľko ľudí žije svoje životy kreatívne. Ak to porovnám s Nemeckou náturou, môžem smelo prehlásiť, že sme hravý národ.
  • Domov – Vždy keď sa vrátim zo zahraničných ciest, teším sa na okamih, ktorý nájdem len po prekročení  hraníc. Pocit domova, ktorý vám poskytne nielen ochranu, ale pocit, že ste opäť medzi svojimi. Medzi uhundranými, milujúcimi, nenávidenými a predsa výnimočnými Slovákmi.

 

Slovensko je ako muž, po ktorom túži takmer každá žena. Príťažlivý, zábavný, chápajúci. Muž, ktorý  vás rád prekvapí drobnosťami. Muž, ktorý vám jedným objatím prezradí, že tu bude stále pre vás. Také je naše Slovensko.

Viete, že aj kalendáre majú svoju súťaž?

10.04.2014

Priznám sa, že ak by som nenavštívili výstavu Ako sa meral čas na Bratislavskom hrade, vôbec by som netušila, že aj v 21. storočí môžu byť kalendáre pekné a zaujímavé. Niektoré kúsky ma dostali natoľko, že som sa rozhodla pátrať po ešte krajších skvostoch. Natrafila som na súťaž, v ktorom sa vyhodnocujú najkrajšie kalendáre Slovenska. Táto súťaž už [...]

Neukazujme deťom „škaredé“ Slovensko

02.02.2014

Veľmi ma mrzí, že mladým ľuďom, ktorý vstupujú do dospelého sveta ukazujeme, že na Slovensku nič nefunguje. Zlá vláda, zlá justícia a že tu si človek na nič nezarobí. Mrzí ma to o to viacej, že rodina haní svoj domov, a pritom dáva nám toľko veľa. Nie je to tu ideálne, ale kde je? A ak majú byť meradlom peniaze, tak vtedy ani pre nás a ani pre naše deti nebude [...]

Recept na šťastie? Skúste sa opýtať vašej stolice alebo moču

24.01.2014

Môžete ma za tento článok odsudzovať, môžete ho kritizovať a komentovať moju, pre vás neznámu osobu, ale je to fakt … Človeka, ktorý sa vykadí alebo vymočí, čaká na konci tohto procesu pocit uvoľnenia. Uvoľnenie smeruje k pocitu šťastia. A o to sa celý život usilujeme. Možno si poviete aká absurdnosť prirovnávať šťastie k momentu, kedy napĺňam záchodu [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 31387x
Priemerná čítanosť článkov: 1962x

Autor blogu

Kategórie