Založ si blog

Musíme si pomáhať

Nechcem a ani nebudem tu rozoberať posledné udalosti v našej krajine, ktoré nakoniec dosť živo okomentovali mnohí na svojich blogoch. Avšak reakcie čitateľov na môj prvý príspevok ma podnietili uvažovať. Ako sa dá spraviť naše Slovensko ešte lepším?

Revolúcia musí prísť zdola, lebo zhora sa udeje iba slovami.

Posledné správy a zábery z parlamentu sú toho dôkazom. Iste, teraz sa mi núka možnosť vyzývať všetkých, aby vzali vidly, krompáče, lopaty a hybaj do ulíc bojovať za lepšiu vládu, zákony a ekonomiku. Vy ešte týmto spôsobom uskutočnením revolúciám ešte veríte? Ak áno, prečo ste nestáli aj vy na balkóne?

Naozaj nám ostali len slová nespokojnosti?

Minulosť nám jasne ukazuje, že všetky revolúcie uskutočnené zdola skončili krutou vládou jednotlivca, úzkej skupiny jednotlivcov. Ľudia očakávali od svojho vodcu pomoc a uskutočnenie sľubov o lepšej budúcnosti. Sem sa hodí detská rýmovačka: Sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú.

Buďme lepším Slovenskom.

Pri všetkých tých úvahách mi to zrazu ťuklo. Ľudia potrebujú pomoc. Ich nespokojnosť a sťažnosti, sú výkrikom: „Potrebujeme pomoc. Už nevládzeme!“ Našou revolúciou je vzájomná podaná pomocná ruka. Skúsme sa navzájom počúvať, chápať a drobnými, ale i veľkými skutkami napomáhať k pravdivej nežnej revolúcií.

V kríze spoznáš priateľa. Pevne verím, že ich vo svojom okolí máte mnoho. A dúfam, že skvelým priateľom ste aj vy.

Viete, že aj kalendáre majú svoju súťaž?

10.04.2014

Priznám sa, že ak by som nenavštívili výstavu Ako sa meral čas na Bratislavskom hrade, vôbec by som netušila, že aj v 21. storočí môžu byť kalendáre pekné a zaujímavé. Niektoré kúsky ma dostali natoľko, že som sa rozhodla pátrať po ešte krajších skvostoch. Natrafila som na súťaž, v ktorom sa vyhodnocujú najkrajšie kalendáre Slovenska. Táto súťaž už [...]

Neukazujme deťom „škaredé“ Slovensko

02.02.2014

Veľmi ma mrzí, že mladým ľuďom, ktorý vstupujú do dospelého sveta ukazujeme, že na Slovensku nič nefunguje. Zlá vláda, zlá justícia a že tu si človek na nič nezarobí. Mrzí ma to o to viacej, že rodina haní svoj domov, a pritom dáva nám toľko veľa. Nie je to tu ideálne, ale kde je? A ak majú byť meradlom peniaze, tak vtedy ani pre nás a ani pre naše deti nebude [...]

Recept na šťastie? Skúste sa opýtať vašej stolice alebo moču

24.01.2014

Môžete ma za tento článok odsudzovať, môžete ho kritizovať a komentovať moju, pre vás neznámu osobu, ale je to fakt … Človeka, ktorý sa vykadí alebo vymočí, čaká na konci tohto procesu pocit uvoľnenia. Uvoľnenie smeruje k pocitu šťastia. A o to sa celý život usilujeme. Možno si poviete aká absurdnosť prirovnávať šťastie k momentu, kedy napĺňam záchodu [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 31358x
Priemerná čítanosť článkov: 1960x

Autor blogu

Kategórie