Založ si blog

Čierna ovca medzi čiernymi ovcami

Niekedy extrémna hŕstka ľudí prezentuje svoje názory za celú skupinu ľudí tak, ako keby všetko čo hlásajú sa týkalo celej skupiny. Podobná situácia nastala aj pri tzv. boji za práva homosexuálov.

„Zbytočne sa robí rozruch okolo našich životov. A vďaka tomu sme viacej napádaní.“

To sú slová môjho dlhoročného priateľa – gaya, ktorý takto okomentoval snahu niektorých homosexuálov pri jednom z našich rozhovorov. Hnevalo ho, že vďaka malej skupiny ľudí je zaradený do skupiny ľudí, s ktorými ma spoločne iba jedno: náklonnosť k rovnakému pohlaviu.

Posťažoval sa mi, že práve malá skupina vytvára dojem, že každý teploš, chce uzatvárať manželstvo a vychovávať detí. A to vraj preto, aby osoby rovnakého pohlavia mohli po sebe dediť, alebo sa dozvedieť viacej o diagnóze druhého partnera ležiaceho v nemocnici.

„Úbohé argumenty. Veď dnes sa už veľa vecí dá vyriešiť právne rôznymi zmluvami. A výchova detí? Ak dokážu deti splodiť muž a žena, tak im to nechajme. Môžeme im akurát pomôcť s výchovou ich detí ako dobrí priatelia.“ ďalšie z myšlienok môjho kamaráta.  

Prezradil mi, že v ich komunite žije mnoho ľudí, ktorý vôbec nesúhlasia s činnosťami ako sú „práva homosexuálov“. Sú to ľudia, ktorí žijú normálny život, kde ich blízke okolie rešpektuje. Pričom vôbec nemajú pocit, že nie sú prijímaní okolím.

Priznám sa, že vôbec ma nezaujíma táto problematika, lebo sa ma netýka. Ale keď mi spomínaný kamarát opísal, ako sa po Dúhovom Pride zvýšil počet agresívne reagujúcich ľudí na jeho orientáciu, ostala som v miernom šoku. Preto som sem napísala niektoré jeho myšlienky, lebo nie všetko čierne čiernym aj je.

Viete, že aj kalendáre majú svoju súťaž?

10.04.2014

Priznám sa, že ak by som nenavštívili výstavu Ako sa meral čas na Bratislavskom hrade, vôbec by som netušila, že aj v 21. storočí môžu byť kalendáre pekné a zaujímavé. Niektoré kúsky ma dostali natoľko, že som sa rozhodla pátrať po ešte krajších skvostoch. Natrafila som na súťaž, v ktorom sa vyhodnocujú najkrajšie kalendáre Slovenska. Táto súťaž už [...]

Neukazujme deťom „škaredé“ Slovensko

02.02.2014

Veľmi ma mrzí, že mladým ľuďom, ktorý vstupujú do dospelého sveta ukazujeme, že na Slovensku nič nefunguje. Zlá vláda, zlá justícia a že tu si človek na nič nezarobí. Mrzí ma to o to viacej, že rodina haní svoj domov, a pritom dáva nám toľko veľa. Nie je to tu ideálne, ale kde je? A ak majú byť meradlom peniaze, tak vtedy ani pre nás a ani pre naše deti nebude [...]

Recept na šťastie? Skúste sa opýtať vašej stolice alebo moču

24.01.2014

Môžete ma za tento článok odsudzovať, môžete ho kritizovať a komentovať moju, pre vás neznámu osobu, ale je to fakt … Človeka, ktorý sa vykadí alebo vymočí, čaká na konci tohto procesu pocit uvoľnenia. Uvoľnenie smeruje k pocitu šťastia. A o to sa celý život usilujeme. Možno si poviete aká absurdnosť prirovnávať šťastie k momentu, kedy napĺňam záchodu [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 31371x
Priemerná čítanosť článkov: 1961x

Autor blogu

Kategórie