Viete, že aj kalendáre majú svoju súťaž?

10. apríla 2014, floh87, Nezaradené

Priznám sa, že ak by som nenavštívili výstavu Ako sa meral čas  na Bratislavskom hrade, vôbec by som netušila, že aj v 21. storočí môžu byť kalendáre pekné a zaujímavé. Niektoré kúsky ma dostali natoľko, že som sa rozhodla pátrať po ešte krajších skvostoch.

Natrafila som na súťaž, v ktorom sa vyhodnocujú najkrajšie kalendáre Slovenska.

Táto súťaž už beží 22 rokov, čo je obrovský kus času. Ale veď o to pri kalendároch aj ide. Ale na chvíľu sa vrátim na výstavu. Veľmi sa mi tam zapáčili dva kalendáre jedného slovenského mesta. Ozaj to bol výstavný a priam zberateľský kúsok. O to väčšmi ma potešilo, že kalendáre pochádzajúce z toho mesta, boli víťazmi najkrajších kalendárov už viacero ročníkov tejto súťaže a tento rok zase zvíťazili.

Zrazu ma prepadla obrovská túžba a chuť vidieť ich všetky.

Povedala som si, že dnes je všetko na webe a určite ich nájdem aj v digitálnej podobe. Trvalo mi to veľa klikania a rolovania, ale nakoniec som našla úžasnú stránku, kde ich nájdete všetky. Najviac však ma očaril a dostal nápad spracovanie kalendára na tento rok a myslím si, že vyhral zaslúžene (pozrieť sa môžete na http://kalendare.magnetica.sk/moje-mesto-ma-narodeniny.html).

Taký svieži a pestrý kalendár som už dlho nevidela. Naozaj si zaslúži uznanie.